Apivital Saf Perga 80 gr. (Arı Ekmeği)

İçeriğindeki benzersiz ve çok miktardaki yararlı bakteri ve bileşikler sayesinde normal polene göre çok daha değerli ve faydalıdır. Polene göre en az üç kat daha yüksek biyoaktif özelliğe sahiptir. Dışarıdan alınmış olan çiçek tozunun (polenin) etrafındaki dış kabuk nedeniyle sindirimi ancak % 60 düzeyinde olurken, arının özel enzimleriyle bekletilmiş ve eritilmiş hali olan perga ise % 100 sindirilebilmektedir.
149,00 TL
Hızlı Teslimat
Ücretsiz Kargo
Güvenli Ödeme
Apivital Garantisi
Kampanya
  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (1)
  • Apivital® perga (arı ekmeği) sözleşmeli üretim modeli ile özel olarak üretilmektedir. Apivital Saf Perga, yüksek yaylaların eşsiz poliflora ortamından elde edilen tamamen yerli üretim bir üründür.

    Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü tarafından kalitesi güvence altında olup, bilimsel uzman ekip gözetiminde saflığı korunarak hijyenik koşullarda tüketime hazırlanmaktadır. 

    Perga; işçi arıların çiçeklerden seçerek toplamış oldukları polenleri nektar ve kendi salgıladıkları özel enzimler ile karıştırarak özümsediği ve sonra bal petekleri içerisinde paketleyerek muhafazaya aldıkları üstün bir gıda maddesidir.


    Arı ekmeği (bee bread) olarakta bilinen bu değerli arı ürünü, yavru arıların ve kraliçe arının en temel gıda maddesi ve çok zengin bir besindir. Pupadan çıkan yavru arılar 5 gün boyunca bu arı ekmeğini yemektedir. Arının ilk besini olduğu için bu ürüne "arı bebek maması" da denilmektedir. 

    İçeriğindeki benzersiz ve çok miktardaki yararlı bakteri ve bileşikler sayesinde normal polene göre çok daha değerli ve faydalıdır. Polene göre en az üç kat daha yüksek biyoaktif özelliğe sahiptir. Dışarıdan alınmış olan çiçek tozunun (polenin) etrafındaki dış kabuk nedeniyle sindirimi ancak % 60 düzeyinde olurken, arının özel enzimleriyle bekletilmiş ve eritilmiş hali olan perga ise % 100 sindirilebilmektedir. 


    Perga’nın petekten ayrılması ciddi bir tecrübe gerektirir. Aksi takdirde petek içerisinde yer alan polen, mum, reçine ve diğer çok sayıdaki materyal de perga ile karışır ve perga saflığı bozulmuş olur. Özel yöntemler sayesinde perganın petekten saf halde çıkartılması mümkündür. 


    Bileşiminde önemli amino asitler, enzimler, fitohormonlar, vitaminler ve değerli mineral maddeler içerir. Perga ortalama % 20-22 protein, % 24-35 karbonhidrat, % 1.6 lipid, % 2.43 mineral, % 3.5 laktik asit, % 35 şeker ve % 1.6 yağ içeriğine sahiptir. Yapısındaki temel vitaminler: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, D, K, H , mineraller: Fosfor (P), Kükürt (S), Potasyum (K), Ca, Na, Cl, Mg, Fe, Cu, Zn, Co, Mo, Se, Cr, Ni, Si, amino asitler: fenil alanin, löysin, valin, izolöysin, arginin, histidin, lisin, methionin, threonin ve triptofan’dır. 


    MUHAFAZASI:

    o Güvenli ambalaj içerisinde, serin ve kuru ortamda (tercihen buzdolabında) muhafaza edilmesi önerilir. Doğrudan güneş ışığı almamalıdır. Özellikle cam kavanozda ve ağzı kapalı halde olması etkili kullanım süresini uzatacaktır.           

                


T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.