Apivital Organik Süzme Çiçek Balı sözleşmeli üretim modeli ile özel olarak üretilmektedir. Bilimsel uzman ekip gözetiminde saflığı korunarak tamamen hijyenik koşullarda tüketime hazırlanmaktadır.
Apivital Oragnik Süzme Çiçek Balı çiçek balı, yüksek yaylaların eşsiz poliflora ortamından elde edilen bir üründür.
Arıların doğadaki çiçek nektarlarını ve polenlerini en saf halde toplayıp özel enzimleriyle oluşturduğu çiçek balı, özellikle ham halde iken (pastörize edilmemiş, yüksek ısıya maruz bırakılmamış) doğru beslenmenin anahtarıdır. Yüksek ısıl işlem, balın bileşiminde bulunan antioksidan özelliğe sahip değerli fenolik bileşiklerin ve faydalı enzimlerin zarar görmesine ve kaybına yol açtığından, balın doğal hali ile tüketime sunulabilmesi çok önemlidir.
Bal, bileşimi bakımından karbonhidrat oranı yüksek bir besin maddesidir. Genel olarak balın % 80'i değişik şekerlerden, % 17'si sudan, % 3'lük kısmı ise enzim ve diğer maddelerden oluşur. Balın besin değerini arttıran kimyasal bileşikleri bal ile birlikte tüketebilmek için söz konusu maddelerin baldaki miktarlarının korunması gerekmektedir.
Bal, temel monosakkaritler olan glukoz ve fruktozla birlikte 25 farklı oligosakkarit içermektedir. Aynı zamanda az miktarda protein, amino asit, enzim, mineral, vitamin, aroma bileşenleri ve polifenol gibi maddeler de bulunmaktadır. Balda şimdiye kadar on iki değişik enzim olduğu rapor edilmiştir.
MUHAFAZASI:
o Bal oda sıcaklığında (yaklaşık 22 oC), rutubetsiz ortamda ve ağzı kapalı halde muhafaza edilmelidir. Doğrudan güneş ışığı almamalı ve yüksek sıcaklığa maruz kalmamalıdır.