20.03.2020

Oksijen Deposu Çamlar

 
Çam Ağaçları ve Özellikleri
  • Çam ağaçları iğne yapraklı ağaç türlerinden olup yaz kış yapraklarını dökmeyen türden ağaçlardır.

  • Çam ağaçları güzel görünüşleri dışında bize büyü bir oksijen kaynağıdır.
    40 kişinin bir saat içerisinde havaya bıraktığı karbondioksit oranını
    bir saatte temizleyerek oksijen salabiliyorlar.

  • Çam ağaçları başta kuraklık olmak üzere diğer etkenlere de oldukça dayanıklı bir ağaç türüdür.

  • Çam ağaçlarının en önemli özelliği kozalaklarıdır. Kozalaklar çam ağaçlarının çoğalmasını sağlarlar.

  • Kozalaklar dişi ve erkek olmak üzere ikiye ayrılır.
    Dişi kozalaklar, çam ağacının çoğalmasına yardımcı olur.
    Erkek kozalaklar ise, polen döken küçük kozalaklardır.

  • Gövdeleri dik ve silindirik biçimlidir.

  • 100 ile 1000 yıl arasında yaşarlar.

  • Boyları ise 9-25 metre arasında değişmektedir.

  • Ağaç gövdesinin kabukları pulludur.


    Çam ağacının kullanım alanları:

    Reçine
  • Çam sakızı
  • Kağıt hamuru
  • Kontrplak yapımı
  • İnşaatlık kereste

 
cam2.jpg (77 KB)
Peki çamın faydaları nelerdir?
Çam ağacının birden fazla yararı olduğunu hepimiz biliyoruz.
Bize olan yararlarından bir kaçını sizin için derledik.
  • Çam yaprağı sinir otuyla beraber kaynatılıp Apivital Çam Balı ile tatlandırılarak
    içildiğinde astıma iyi geldiği belirtilmektedir.
    Bunun dışında bronşite de aynı şekilde faydalı olduğu söylenmektedir.

  • Çam yaprağı, biberiye ile kaynatıldıktan sonra Apivital Çam Balı ile tatlandırıldığında ise idrar

  • Çam yaprakları ve kabuklarını Apivital Çam Balı ile tatlandırılıp direkt normal
    ısıda içtiğinizde karaciğer ağrısına tavsiye edildiği belirtilir.

  • Çam filizleri kaynatıldıktan sonra Apivital Çam Balı eklediğinizde sıcak bir şekilde içildiğinde ise
    müzmin öksürüğünüze iyi geleceği söylenmektedir.
 
 
Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!
 
Kaynak:
emirganbotanik.com
sudecicek
ozturkkontrplak
ogunhaber
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.