Çam Ağaçları ve Özellikleri
- Çam ağaçları iğne yapraklı ağaç türlerinden olup yaz kış yapraklarını dökmeyen türden ağaçlardır.
- Çam ağaçları güzel görünüşleri dışında bize büyü bir oksijen kaynağıdır.
40 kişinin bir saat içerisinde havaya bıraktığı karbondioksit oranını
bir saatte temizleyerek oksijen salabiliyorlar.
- Çam ağaçları başta kuraklık olmak üzere diğer etkenlere de oldukça dayanıklı bir ağaç türüdür.
- Çam ağaçlarının en önemli özelliği kozalaklarıdır. Kozalaklar çam ağaçlarının çoğalmasını sağlarlar.
- Kozalaklar dişi ve erkek olmak üzere ikiye ayrılır.
Dişi kozalaklar, çam ağacının çoğalmasına yardımcı olur.
Erkek kozalaklar ise, polen döken küçük kozalaklardır.
- Gövdeleri dik ve silindirik biçimlidir.
- 100 ile 1000 yıl arasında yaşarlar.
- Boyları ise 9-25 metre arasında değişmektedir.
- Ağaç gövdesinin kabukları pulludur.
Çam ağacının kullanım alanları:
Reçine
- Çam sakızı
- Kağıt hamuru
- Kontrplak yapımı
- İnşaatlık kereste
Peki çamın faydaları nelerdir?
Çam ağacının birden fazla yararı olduğunu hepimiz biliyoruz.
Bize olan yararlarından bir kaçını sizin için derledik.
- Çam yaprağı sinir otuyla beraber kaynatılıp Apivital Çam Balı ile tatlandırılarak
içildiğinde astıma iyi geldiği belirtilmektedir.
Bunun dışında bronşite de aynı şekilde faydalı olduğu söylenmektedir.
- Çam yaprağı, biberiye ile kaynatıldıktan sonra Apivital Çam Balı ile tatlandırıldığında ise idrar
- Çam yaprakları ve kabuklarını Apivital Çam Balı ile tatlandırılıp direkt normal
ısıda içtiğinizde karaciğer ağrısına tavsiye edildiği belirtilir.
- Çam filizleri kaynatıldıktan sonra Apivital Çam Balı eklediğinizde sıcak bir şekilde içildiğinde ise
müzmin öksürüğünüze iyi geleceği söylenmektedir.
Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!
Kaynak:
emirganbotanik.com
sudecicek
ozturkkontrplak
ogunhaber